Ma Xiu Jia

Fotografie

13 September 2006
Tibet foto
Bergen in de schaduw van Mount Kailash, in het westen van Tibet. Een voorsmaakje van hetgeen vanaf vandaag te zien is op deze site.

Ik heb alweer redenen om me te verheugen. Vandaag gaat m'n verheugseling ten eerste, ten meeste en ten enigste om het feit dat ik net de fotofunderingen van m'n site vol beton heb gestort. Er zijn vanaf vandaag bijna 200 fijne foto's te zien, en geloof me vrij, ik ben zo vrij geweest te bloemlezen. Van de naar de 20.000 neigende digitale foto's die ik tot heden genomen heb is 200 voorwaar nauwelijks een handvol. De aardige lezer hoeft dus niet bang te zijn zich dra te bevinden in een eindeloos moeras van bijna onmogelijk uit elkander te houden foto's. Ik doe wat ik kan ter uwentwille. Daar gaat het om.

Twee afzonderlijke reeksen heb ik aangelegd. Mijn aloude 'permanente collectie' (die op zijn laatste benen begint te lopen... ach) is nog steeds te vinden, al zij het onder de huidige vernieuwde link alhier (een link die uiteraard ook boven deze tekst is te vinden). Daarnaast echter, en misschien interessanter, is er een lange reeks foto's uit Tibet op de site gekwakt (om het op z'n Boons te verwoorden). Ik heb genoten van mijn twee maand lange reis aldaar (pardon, ONZE reis, de reis van mijn geweldige tante Tille en ik), en hoop er de volgende dagen en weken mondjesmaat over te kunnen berichten. Laat me hier publiek hopen dat de lezer ondertussen van de plaatjes zal genieten.

Ik wil mijn point final echter niet neerspietsen voor ik het volgende vertel. Het gaat om de nogal lamlendige, door de muizen licht aangekauwde net-verbinding die tussen mijn huidig thuisland en België lijkt te liggen. Het gaat ook om de vele klachten die ik daarover hoor van Chinese nieuwsgierigen ('meester Ma, Uw website laadt zo traag!'). Hetgeen ik dan ook zeggen wil is dat de foto's nogal sterk samengeperst zijn. Dat zorgt ervoor dat ze klein zijn en vinnig laden. Het heeft echter als spijtig gevolg dat ze niet altijd naar hun volle vermogen kunnen schitteren. 't Pijnt me mezelf tussen de Scylla en de Charybdis te bevinden, maar, zoals de Chinezen gaarne zeggen, mei banfa (daar is niets aan te doen). Niettemin, mocht iemand (U bijvoorbeeld!) benieuwd zijn hoe een niet verkleinde en niet fel ineengedrukte versie van een bepaalde foto er zou uitzien, dan kan mij daar altijd om gevraagd worden via één van de overal vindbare 'Reageer!' linken. Dank u wel.

Tibet foto
Deze jonge Tibetaantjes hadden u gaarne verwelkomd in de Tibet sectie van deze website.
Tibet foto
Ook in de permanente collectie heeft een kleine stoelendans plaatsgevonden. Er zijn heel wat nieuwe... um, oude foto's te vinden.

Contact | Thuis